Jdi na obsah Jdi na menu

Hip Hop

23. 9. 2012

 Hip hop je tvořen ze 4 hlavních elementů jenž jsou:

1.DJing 

2.Rap (MCing)

3.Bboying (breakdance) [viz. Street dance-rozdělení]

4.Graffity

Hiphopová hudba vzniká spojením rytmů mixovaných DJem a veršů, které do nich vkládá rapper (též označovaný jako MC=Master of Ceremony). Za pátý pojem je označován beatboxing.

Historie

Hip hop vznikl v 70. letech 20. století včernožských ghetech jako spojení jamajských a amerických vlivů. První zmínky z hip-hopu pochází z Bronxu v New Yourku. Další důležitou základnou bylo Los Angeles.Vyvíjel se zde směr, který oslovil mnoho mladých lidí - breakbeat.Tento styl využívá tzv. zlomové okamžiky (proto break). Zakladatel tohoto stylu byl jamajský DJ Kool Herc, kerý se v roce 1967 přestěhoval z Jamajky do New Yorku.  Přinesl sebou taky jamajský způsob zpěvu, který lze charakterizovaz zpívání veršů do hudby regee. 

Run D.M.C se proslavil nejen svojí hudbou, ale také způsobem oblíkání (od dříve jenom sportovní značky Adidas) v kombinaci se zlatými řetězi a dalšími doplňky stanovilo styl pro další  hip-hopové generace a dal vzor oděvním  firmám. 

Tento smět začal prostupovat mezi pouliční gangy a vedli  mezi sebo bitvy aby si udrželi postavení. Časem přešel jejich boj na parket - Kdo ovládne parket, zvítězí. Díky rivalitě těchto gangů pochází většina tanečních prvků z bojového umění a triků. Díky tomu, že se někdy taneční souboje(battly) vzhly do skutečných soubojů získala hip-hopová kutlura nevalnou pověst.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář