Jdi na obsah Jdi na menu

Locking:)

11. 7. 2012

 Locking - původně Cambellocking je styl funky tance který je dnes spojený s hip-hopem.Název vychází z lockingovách pohybů. V lockingu se často spojujete s publikem tím, že se na publikum směje te a dává te jim vysokých pět (hightfive). Tanečník který tancuje locking je locker. Locker má na sobě barevné oblečení s pruhy. Locking se tancuje především na funky hudby kterou vyrábí například James Brown. Locking obsahuje hodně akrobacie, prvky jsou fyzicky náročné jako je přiistání na kolenou a Split. 

Historie

Začátek lockingu vymyslel Don Campbell. Roku 1960 dal dohromaqdy nekolik výstřelků tance a svoje vlastní pohyby (zejména "lock").Locking byl vymyšlen náhodou když Don Campbell nemohl udělat "robot shuffle" a zastavil se na místě a jeho ruce vytvořili pohyb který se pojmenoval "lock".Výsledný tanec byl Cambellocking. Na začátku roku 1970 se vydal tento prvek do tanečník skupin zejména do skupiny "The lockers". Další locker se jmenoval Jimmy "Scoo B doo" foster a Greggery To Campbellock Jr. Oblečený může mýt s kruhy, proužkami, kostičkami výrazné a hodně barevné a upnuté legíny.

Některé prvky 

►Kick ◄ vykopnutí z jedné nohy a přistání  na druhé

►Scoo B doo◄  Vytvořil Jimmy "Scoo B Doo" Foster, dělá svalové muže zámek a pak dělají dva samostatné kopy, zatímco přecházel s jednou rukou v čase s kopy 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář